Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру жителю Донеччини, який воює проти України у лавах зс рф

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури жителю Донецької області повідомлено про підозру у державній зраді та участі у терористичній організації (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3 КК України). 

За даними слідства, підтримуючи ідеологічні погляди так званої «днр», у 2019 році підозрюваний виїхав на тимчасово окуповану територію та вступив на військову службу до незаконного збройного формування «5-ої окремої мотострілецької Донецької бригади імені О.Захарченко першого армійського корпусу народної міліції днр». 

У лютому 2022 року він приєднався до збройних сил рф у війні проти України, вступивши на військову службу військової частини № 41698 зс рф. 

Під керівництвом російського командування підозрюваний здійснює обстріли об’єктів критичної та цивільної інфраструктури, а також сприяє окупації військами держави-агресора населених пунктів Донецької області. За свої «подвиги» отримав медаль зс рф «за заслуги».

Досудове розслідування у кримінальному провадженні in absentia здійснюють слідчі Управління СБУ у Чернівецькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.