Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру жителю Кіровоградщини за перешкоджання журналістській діяльності

За процесуального керівництва Олександрійської окружної прокуратури Кіровоградської області повідомлено про підозру місцевому жителю за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів (ч. 1 ст. 171 КК України).

За даними слідства, 27 травня 2023 року у селищі Приютівка Олександрійського району знімальна група одного з телеканалів вела репортаж релігійних зборів жителів громади.

Підозрюваний був прихильником однієї з сторін конфлікту. Він намагався завадити медійникам висвітлювати захід.

Чоловік вихопив із рук кореспондента телеканалу мобільний телефон, на який проводилася відеофіксація, тим самим незаконно вилучив зібрані матеріали і технічні засоби професійної діяльності.

Протиправні дії підозрюваного позбавили знімальну групу можливості виконувати редакційне завдання з подальшим висвітленням в телеефірі та на діджитал-платформах телеканалу. На прохання повернути телефон він не реагував, місце події покинув, а телефон викинув. Згодом правоохоронці знайшли його та повернули власнику.

Наразі продовжується з’ясування усіх обставин події та її учасників.

Досудове розслідування здійснює Олександрійський відділ поліції ГУ Нацполіції в Кіровоградській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.