Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру жителю Луганщини, який воював у складі російського загону «Шторм»

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури повідомлено про підозру бойовику так званої «лнр» у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, участі у діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 260 КК України).

За даними слідства, з січня 2015 року житель Кадіївки брав участь у бойових діях проти Збройних Сил України на території Луганської та Донецької областей.

Підозрюваний «служив» у лавах підрозділів незаконних збройних формувань – «2-ій та 4-ій окремих мотострілкових бригадах 2-го армійського корпусу народної міліції лнр». Був «навідником-оператором» у танковому полку та «стрілком-піхотинцем».

На початку червня 2023 року увійшов до складу російського бойового загону «Шторм». Брав участь у проведенні штурмових та оборонних дій у населених пунктах Попасна, Лисичанськ, Кліщіївка та Курдюмівка.

Тоді ж під час бойових зіткнень був взятий у полон військовослужбовцями української армії на Бахмутському напрямку.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.