Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру жителю Закарпаття, який контрабандою намагався ввезти із ЄС 20 кг прекурсорів

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури повідомлено про підозру жителю Мукачівського району за фактом контрабанди прекурсорів в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 305 КК України).

За даними слідства, підозрюваний попередньо придбав на території Євросоюзу 20 кг таблеток, які в своєму складі містили прекурсор – псевдоефедрин. Він може використовуватися для виготовлення наркотиків і психотропів. 

Закарпатець достовірно знав, що ввозити ці лікарські засоби в Україну заборонено, тому намагався ретельно їх приховати. Він розфасував таблетки у подвійні zip-пакети, розмістив їх під панеллю приладів у салоні автомобіля та спробував ввезти через «зелений коридор».

Попри намагання громадянина приховати контрабандний товар від митного контролю, його знайшли під час огляду місця події із залученням службової собаки. Усе вилучене тоді направили для проведення експертизи.

Чоловіка викрили у травні 2023 року при в’їзді в Україну через пункт пропуску «Тиса».

Наразі йому обрали запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави. 

Досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ в Закарпатській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.