Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Повідомлено про підозру ще трьом капітанам російських суден, які причетні до перевезення награбованого українського зерна

За процесуального керівництва прокуратури АР Крим та м. Севастополя повідомлено про підозри ще трьом громадянам РФ, які причетні до перевезення награбованого окупантами українського збіжжя.

Їхні дії кваліфіковано як порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію півострова та виїзду з неї (ч. 2 ст. 332-1 КК України).

Підозрювані були капітанами суден «Сормовский-48», «Вера» та «Федор».

За даними слідства, у 2022 році вони здійснили неодноразове заходження до закритого морського торговельного порту «Севастополь», де завантажили свої судна награбованим українським зерном.

Усвідомлюючи протиправність своїх дій, капітани періодично вимикали Автоматичну ідентифікаційну систему «AIS» та вносили до неї фіктивні відомості щодо курсу суден. Вони прямували нібито в порти РФ, а не в закриті морські порти окупованого півострова.

В рамках цього провадження прокуратура автономії вже повідомила про підозру окупаційному міністру «сільського господарства Республіки Крим», директору компанії-власниці кораблів РФ та 6 капітанам російських суден (ч. 2 ст. 332-1 КК України). Усі вони були причетні до перевезення награбованого зерна через окупований Крим.

Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в АР Крим.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.