Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Позбавлення волі в псевдореабілітаційних центрах – у Львові судитимуть учасників злочинної організації (ФОТО)

Прокурорами Львівської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно 10 членів злочинної організації з міжрегіональними зв’язками за фактами незаконного позбавлення волі осіб, створення та участі у злочинній організації (ч. 4 ст. 28 ч. 36 ст. 146, ч.ч. 1, 2 ст. 255 КК України).

За даними слідства, члени злочинної групи на території Львівської, Івано-Франківської областей організували роботу псевдореабілітаційних центрів, де під виглядом надання платних медичних послуг з лікування від алко- і наркозалежності незаконно утримували та експлуатували осіб залежних від наркотичних 

засобів, психотропних речовин чи алкоголю. До них застосовували психологічне та фізичне насильство, обмежували можливість вільного пересування, забороняли вільно залишати приміщення і територію центру.

Досудове розслідування здійснювали слідчі слідчого управління Головного управління Нацполіції області, оперативний супровід – Управління міграційної поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

За матеріалами Львівської обласної прокуратури