Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Працевлаштувалась до «народної міліції» та передала окупантам відомості про своїх колег – повідомлено про підозру експоліцейській з Харківщини

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури колишній поліцейській заочно повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, під час захоплення російськими військовими м. Ізюм українська правоохоронниця перейшла на бік ворога. Будучи на той момент старшим інспектором-черговим чергової частини сектору моніторингу Ізюмського районного управління поліції в Харківській області, жінка з власної ініціативи пішла працювати на окупантів.

Підтвердивши свою відданість «новій владі», вона отримала посаду «оперативного дежурной части Отделения полиции № 2 (дислокация г. Изюм) Управления внутренних дел Военно-гражданской администрации Харьковской области».

Після цього підозрювана передала представникам окупаційної адміністрації отримані нею 24 лютого 2022 року відомості про співробітників, які отримали табельну вогнепальну зброю, вид та тактико-технічні характеристики отриманої зброї.

Також вона агітувала колишніх колег до співпраці з «новою владою», прикрашаючи розповіддю про велику зарплату від рф.

Наразі вирішується питання щодо оголошення підозрюваної у розшук.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Полтаві, оперативний супровід – співробітники ДБР та Харківського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.