Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Працевлаштування в ДБР за 15 000 доларів США —двох адвокатів судитимуть за шахрайство (ФОТО)

Харківською обласною прокуратурою направлено до суду обвинувальний акт стосовно двох адвокатів за фактом замаху на шахрайство (ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 190 КК України).

За даними слідства, обвинувачені запевнили громадянина, який хотів працевлаштуватися до ДБР, у тому, що мають вплив на членів конкурсної комісії правоохоронного відомства. Під час зустрічі з ним адвокати пообіцяли, що, в разі надання їм 15 тис доларів США, вони передадуть кошти члену комісії з проведення конкурсів на зайняття вакантних посад у ДБР. Після цього чоловік передав адвокатам частину суми – 1 тис доларів США. У подальшому один з адвокатів зателефонував і повідомив, що питання щодо працевлаштування до ДБР вирішено позитивно і необхідно передати другу частину коштів – 14 тис доларів США.

Правоохоронці затримали обох адвокатів в порядку ст. 208 КПК України після одержання коштів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося територіальним управлінням ДБР, розташованим в м. Полтаві, оперативний супровід – Управлінням забезпечення особистої безпеки ДБР.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.