Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Українські та польські правоохоронці ліквідували діяльність потужного наркоугруповання, вилучили майже 350 кг психотропів

У рамках міжнародної співпраці за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора оперативники Департаменту боротьби з наркозлочинністю спільно зі слідчими ГСУ Нацполіції та профільними територіальними підрозділами поліції, спецпризначенцями КОРД та ППОП столиці, Дніпропетровщини, Київщини, Черкащини та Запоріжжя за сприяння Управління боротьби з наркозлочинністю ГУНП в цих областях у співпраці з Європолом та Департаментом боротьби з організованою наркозлочинністю Центрального бюро розслідувань поліції Польщі за силової підтримки Бюро антитерористичних операцій поліції «BOA» викрили незаконну діяльність наркоугруповання.

Українські та польські правоохоронці провели масштабну спецоперацію, в результаті якої ліквідували місця виробництва наркотичних засобів та психотропів. У нарколабораторіях на територіях України та Польщі виробляли метадон у кристалічній формі, синтетичні катинони - мефедрон і Альфа-ПВП.

У межах розслідування провели обшуки на 38 об'єктах, де виробляли або зберігали наркотичні речовини, прекурсори, хімічні речовини та обладнання для виробництва.

Вилучили

-195 кг метадону в кристалічній формі, що за медичними оцінками дорівнює 4 мільйонам смертельних доз,

-153 кг Альфа-PVP,

-понад 430 л реакційних сумішей,

-2 тонни прекурсорів, необхідних для виробництва синтетичних опіоїдів і катинонів. Орієнтовна вартість вилученого за цінами «чорного» ринку становить понад 600 млн грн.

Українські правоохоронці повідомили про підозру пʼятьом особам у незаконному виробництві, виготовленні, придбанні, зберіганні, перевезенні, пересиланні чи збуті наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 307 КК України).

Досудове розслідування триває.