Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Правоохоронці Одещини виявили у порту «Південний» чергові 50 брикетів з кокаїном з Еквадору (ФОТО)

Прокурори Одеської обласної прокуратури здійснюють процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом ввезення в Україну з країн Латинської Америки наркотичного засобу кокаїну в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 305 КК України).

В рамках кримінального провадження правоохоронці виявили прихований від митного контролю наркотичний засіб «кокаїн», контрабандно переміщений в Україну. Наркотик прибув з Республіки Еквадор через контейнерний термінал одного з портових операторів у технологічних порожнинах морських рефрижераторних контейнерів з вантажем бананів у 50 брикетах вагою брутто майже 60 кг. Вартість вилученої партії кокаїну на «чорному ринку» складає орієнтовно 10 млн доларів США.

Наразі проводяться слідчі дії, направлені на встановлення осіб, причетних до вчинення злочину, притягнення їх до кримінальної відповідальності та попередження вчинення нових злочинів.

Також перевіряється причетність до контрабанди черговою партії наркотику затриманих раніше трьох членів міжнародного злочинного угруповання – громадян Албанії, Румунії та України.

Викрито протиправну діяльність прокурорами спільно зі слідчими Управління СБУ в Одеській області за оперативного супроводу співробітників Південного регіонального управління Держприкордонслужби України, Управління стратегічних розслідувань в Одеській області ДСР Нацполіції України та Головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управляння СБУ в Одеській області.