Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Правоохоронці перекрили канал переправлення ухилянтів до так званого Придністров’я

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру шести учасникам організованої групи за фактом незаконного переправлення військовозобов’язаних громадян України через державний кордон (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, мешканці с. Кучурган Одеської області організовували для чоловіків призовного віку, які ухилялися від мобілізації, незаконний перетин кордону до самопроголошеної «придністровської молдавської республіки».

Для переправлення ухилянтів через Кучурганське водосховище вони залучали громадянина пмр, який використовував для цього власний катер.

Наразі проведено обшуки за місцем проживання підозрюваних, вилучено мобільні телефони.

Вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів.

Досудове розслідування здійснюється головним слідчим управлінням Нацполіції України, за оперативного супроводу забезпечується співробітниками Служби безпеки України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.