Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Правоохоронці попередили ймовірний теракт в освітньому закладі на Черкащині

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури викрито студента одного з черкаських закладів передвищої освіти, який ймовірно готував терористичний акт (ч. 1 ст. 14, ч. 1 ст. 258 КК України).

За даними слідства, хлопець хотів помститися одноліткам, які з ним навчалися та систематично його ображали. Він розміщував на особистій сторінці у соцмережах дописи про те, що незабаром у Черкасах відбудуться масові розстріли, а також відеозаписи з предметами, зовні схожими на зброю та зображення осіб, які здійснювали розстріли школярів і кадри з документальних фільмів про масові розстріли.

У ході проведення санкціонованих обшуків за місцем проживання підлітка виявлено 2 предмети, зовні схожі на пістолети, особисту переписку про готування до вчинення злочину. На цей час тривають судові експертизи.

Раніше Черкаська обласна прокуратура скеровувала дві вимоги на адресу Черкаської ОДА та закладу освіти, в якому навчався хлопець, про усунення порушень законодавства про освіту, направлених на вжиття заходів щодо протидії булінгу. За результатами розгляду вимог прокурора трьом посадовим особам закладу освіти оголошено догани, ще одну особу звільнено.

Операцію з викриття проведено прокурорами спільно зі слідчими та оперативниками Управління СБУ в Черкаській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Черкаської обласної прокуратури