Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Правоохоронці попередили вивезення з України зерна на адресу компанії-нерезидента, що вже заборгувала ДПЗКУ 7 млн доларів США (ФОТО)

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора в межах кримінального проводження, розпочатого за фактом розтрати майна, що перебувало у розпорядженні АТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» (ч. 5 ст. 191 КК України) попереджено завантаження на морський транспорт і вивезення з митної території України зернових культур. Їх намагалися вивезти на адресу компанії-нерезидента, яка має заборгованість перед ДПЗКУ 7 млн доларів США за раніше поставлений вантаж.

Наразі правоохоронцями проводяться невідкладні слідчі дії у морському порту «Чорноморськ» та в складських приміщеннях.

Нагадаємо, що у серпні повідомлено про підозру колишньому голові правління АТ «ДПЗКУ», а також бенефіціарному власникові товариства, яке здійснювало зберігання і перевезення зернових культур, та компанії-нерезидента, на користь якої здійснювалася їх поставка. Їм інкриміновано розтрату чужого майна (ч. 5 ст. 191 КК України).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Головним слідчим управлінням Нацполіції України за оперативного супроводу Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.