Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Правоохоронці припинили діяльність потужної нарколабораторії на Чернігівщині

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора зупинено роботу потужної нарколабораторії в Чернігівській області.

Раніше були виявлені та ліквідовані лабораторії у Київській та Черкаській областях.

За даними слідства, цього разу наркоділки планували відкрити новий підрозділ в Україні – на Чернігівщині. Вони найняли місцевого мешканця, який знайшов приміщення на сільськогосподарській базі та облаштував там лабораторію.

Протягом травня-червня 2024 року до лабораторії було завезено необхідне обладнання та велику кількість хімічних речовин для виготовлення наркотиків. За вказівкою кураторів з наркосиндикату, чоловік найняв трьох хіміків, які мали виготовляти мефедрон, солі, МДМА тощо.

Протягом кількох тижнів «працівники» лабораторії виготовляли наркотичні засоби, однак не встигли їх реалізувати.

Під час обшуків правоохоронці вилучили понад 120 кг наркотичних речовин, загальна вартість яких перевищує 150 млн грн.

Наразі затримали організатора та трьох хіміків. Вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру за фактами створення злочинної організації, керівництво нею, незаконного виробництва, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збуту наркотичних засобів, контрабанди наркотичних засобів, зловживання владою або службовим становищем, організації або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин (ч. 1, ч. 2 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 307, ч. 3 ст. 305, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 317 КК України).

В рамках розслідування, яке здійснюється слідчими Державного бюро розслідувань, також перевіряється причетність працівників правоохоронних органів до вчинення цього злочину.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.