Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Правоохоронці Рівненщини заблокували канал контрабандного ввезення прекурсорів в Україну з Єгипту під виглядом прального порошку

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури жительці Хмельниччини повідомлено про підозру у контрабанді заборонених речовин в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 305 КК України).

За даними слідства, жінка, раніше судима за незаконне перевезення заборонених речовин, продовжила займатися протиправним «бізнесом». 

У лютому 2024 року вона запропонувала клієнту свої «послуги» з перевезення прекурсорів з Єгипту до України з приховуванням від митного контролю. Чоловік погодився і заплатив понад 400 тис грн та 1800 доларів США за товар і транспортні витрати. Вже у березні підозрювана полетіла до Єгипту, щоб доправити псевдоефедрин до Італії. Звідти вона організувала його доставку в Україну. Жінка передала одному з приватних перевізників кілька сумок з продуктами та, нібито, пральним порошком. Передачу клієнт забрав на території України. 

Правоохоронці почали документувати злочин ще на етапі його підготовки, а відтак понад 13 кг контрабандного псевдоефедрину, з якого виготовляють психотропну речовину метамфетамін, в обіг не потрапив. Орієнтовна вартість цього прекурсору на «чорному» ринку – близько 3 млн грн.

Жінку затримали, коли вона приїхала до свого пособника в Рівне по аванс на перевезення наступної партії заборонених речовин.

Наразі підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Досудове розслідування проводять слідчі Управління СБУ в Рівненській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.