Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Правоохоронці Сумщини ліквідували схему незаконного переправлення військовозобовʼязаних через держкордон

За процесуального керівництва Окружної прокуратури міста Суми двом громадянам повідомлено про підозру у незаконному переправленню осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, жителі Тернопільської та Хмельницької областей організували схему виїзду за кордон для військовозобов’язаних осіб. Вони забезпечували чоловіків призовного віку документами, які дають законне право на перетин державного кордону під час дії правового режиму воєнного стану.

Свої послуги оцінювали в 7 тис доларів США з однієї особи. При цьому кожного разу підозрювані змінювали міста, де бажаючі уникнути мобілізації могли перетнути кордон.

Встановлено, що один сумчанин за сприяння підозрюваного та його спільників виїхав до Польщі, інший намагався виїхати до Республіки Молдова, однак був зупинений правоохоронцями.

На даний час за клопотанням слідчого та прокурора рішенням суду підозрюваним обрано запобіжні заходи.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Сумського районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Сумській області у взаємодії з Управлінням СБУ в Сумській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бут піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.