Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Правоохоронці України і Молдови продовжують співпрацю задля боротьби з торгівлею людьми і незаконної міграції

Представники Офісу Генерального прокурора 4 та 5 червня 2024 року у Молдові взяли участь у регіональному семінарі на тему «Торгівля людьми та організація незаконної міграції в контексті війни в Україні та кризи біженців».

Учасники заходу обговорили сучасні підходи, методологію, поточні виклики, з якими стикаються правоохоронці під час розслідування злочинів торгівлі людьми та незаконної міграції. Також обмінялися досвідом щодо таких проблемних питань, як транскордонний характер явища торгівлі людьми, незаконна міграція в контексті війни в Україні, захист прав та інтересів потерпілих у злочинах таких категорій. Правоохоронці узгодили конкретні заходи для покращення спільних розслідувань.

У заході, організованому за підтримки Європейського Союзу, за сприяння Міжнародної організації з міграції в Молдові при ООН, в партнерстві та за ініціативи Генеральної прокуратури Республіки Молдова також взяли участь представники державних та правоохоронних органів України і Республіки Молдова – прокурори, слідчі, працівники міграційної поліції, прикордонної та міграційної служб.