Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Правоохоронці в Україні арештували вертоліт олігарха-втікача

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора накладено арешт на вертоліт, опосередкованим власником якого є колишній народний депутат України – акціонер банку АТ «Банк «Фінанси та Кредит».

Суд ухвалив відповідне рішення на підставі зібраних матеріалів, якими підтверджено, що він використовував цей вертоліт в особистих цілях під час перебування на території України.

Під час досудового розслідування встановлено місцезнаходження повітряного судна та проведені необхідні дії щодо його арешту.

Нагадаємо, у межах розслідування  у кримінальному провадженні колишньому народному депутату України повідомлено про підозру щодо організації схеми розтрати 113 млн доларів США банку АТ «Банк «Фінанси та Кредит» (ч. 5 ст. 191 КК України). Такими діями завдано шкоду інтересам держави та вкладникам банку.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Головного слідчого управління ДБР.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.