Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Збут особливо небезпечних психотропів в іграшках та побутовій техніці - викрито наркоділка

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора мешканцю м. Дніпро повідомлено про підозру у незаконному виготовленні, придбанні, зберіганні, перевезенні з метою збуту та збуті наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів (ч. 2, ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 311 КК України).

За даними слідства, підозрюваний організував збут наркотичних засобів на території України. «Клієнтів» підшукував через Телеграм-канали та інтернет-форуми.

Наркотики і особливо небезпечні психотропні речовини розсилав поштою. Перед відправленням чоловік ховав їх в іграшки та негабаритну побутову техніку.

Така «діяльність» приносила йому щонайменше пів мільйона гривень прибутку на місяць.

Для конспірації підозрюваний використовував вигадані анкетні дані та «одноразові» номери телефонів, постійно змінював одяг і ходив в темних окулярах та головних уборах.

В ході спецоперації правоохоронці затримали наркоділка в порядку ст. 208 КПК України.

Під час обшуків за місцем проживання підозрюваного та в автомобілі, вилучено кілька кг особливо небезпечного психотропу. Цей наркотик зʼявився у 2017 році та ідентифікований Управлінням боротьби з наркотиками США як найпоширеніший серед синтетичних канабіноїдів.

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управління Нацполіції України за оперативного супроводу співробітників Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Примітка: відповідно ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.