Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Правоохоронці викрили агентство, яке виготовляло рекламу на підтримку агресії РФ (ФОТО)

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора слідчими Головного слідчого управління СБУ здійснюється досудове розслідування за фактом сприяння працівниками рекламного агентства діяльності терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР» (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

За даними слідства, працівниками одного з рекламних агентств виконано макети білбордів з гаслами на підтримку агресивних дій Російської Федерації під час захоплення територій Донецької, Луганської областей та АР Крим в 2013-2014 роках. Також на цих білбордах містяться заклики до поділу України на окремі республіки та подальшу анексію частин її території. Рекламні конструкції розміщені на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської областей та АР Крим.

Під час санкціонованого обшуку в офісі підприємства виявлено та вилучено макети з гаслами: «Родина у всех одна - Россия», «Крым Единая Россия Сохранили мир и обеспечим стабильность», «Крым Единая Россия Весна победы нашей» та іншими схожими зображеннями.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.