Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Правоохоронці Хмельниччини ліквідували канал збуту наркотичних та психотропних речовин

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури повідомлено про підозру групі осіб у незаконному придбанні, перевезенні, зберіганні з метою збуту та збуті наркотичних засобів та психотропних речовин (ч. 2, ч. 3 ст. 307 КК України). 

За даними слідства, підозрювані реалізовували наркотики методом «закладок». Для спілкування з покупцями використовували спеціально створений Телеграм-канал.

У ході проведення санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили понад 2 кг «товару», зокрема канабіс, PVP, амфетамін, метадон, «марки», ЛСД. Більше ніж пів тисячі «закладок» вже були готові до розповсюдження. 

Орієнтовна вартість вилучених наркотичних та психотропних речовин за цінами «чорного ринку» становить близько пів мільйона гривень.

Наразі двом підозрюваним обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою. 

Досудове розслідування здійснює слідче управління ГУ Нацполіції в Хмельницькій області, оперативний супровід – працівники Управління боротьби з наркозлочинністю ГУНП, кримінальної поліції та Управління СБУ в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.