Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Правоохоронці Хмельниччини викрили столичного адвоката, який організовував незаконне переправлення військовозобов’язаних через кордон

За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури повідомлено про підозру адвокату з Києва за фактом організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрюваний пообіцяв військовозобов’язаному включити його до інформаційної системи «Шлях» як водія-волонтера громадської організації. У такий спосіб чоловік міг безперешкодно перетнути кордон.

Свої «послуги» адвокат оцінив у 4 тис доларів США.

Після отримання 3 тис доларів США завдатку він відправив чоловіку необхідні документи поштою. Ще 20 тис грн «замовник» перерахував на картковий рахунок.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу. 

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ Нацполіції в Хмельницькій області, оперативний супровід – працівники відділу міграційної поліції ГУНП та Управління СБУ в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.