Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Правоохоронці заблокували черговий канал незаконного переправлення ухилянтів до Молдови

За процесуального керівництва Здолбунівської окружної прокуратури двом особам повідомлено про підозру у переправленні ухилянтів через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України). 

За даними слідства, двоє жителів Рівненщини налагодили канал втечі з країни. Вони підшуковували клієнтів серед військовозобов’язаних і пропонували перевести їх до Молдови поза офіційними пунктами пропуску. 

Підозрювані проводили з ухилянтами детальні інструктажі перед та під час виїзду, перевозили їх власним транспортом до прикордонних зон, а далі пішки переводили клієнтів на територію Молдови.

Вартість таких послуг складала 170 тис грн з особи. 

Чоловіків затримали під час організації втечі чергового клієнта.

В ході проведених обшуків у них вилучили документацію, що підтверджує незаконну діяльність, в тому числі чорнові записи, гроші та транспортний засіб. 

Досудове розслідування проводять слідчі СВ ВП №6 Рівненського РУП ГУНП в Рівненській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Рівненській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.