Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Правоохоронці затримала іноземця, який перебуває у міжнародному розшуку

Київською міською прокуратурою спільно з Управлінням стратегічних розслідувань у місті Києві ДСР Нацполіції України у ході спільних заходів встановлено місцезнаходження іноземця, який перебуває у міжнародному розшуку за вчинення злочинів на території Румунії та Болгарії, а також викрито лабораторію з вирощування канабісу за місцем його перебування (ст. ст. 307, 310 КК України).

Встановлено, що його в країнах Європейського союзу засуджено до тюремного ув’язнення за злочини, пов'язані з участю у незаконному кримінальному угрупованні та відмиванні коштів. Так, трибуналом Румунії іноземця засуджено до 10 з половиною років позбавлення волі, а в Болгарії – до 6 років ув’язнення. З метою уникнення покарання він втік, після чого його оголосили у міжнародний розшук.

Водночас, у ході досудового розслідування встановлено, що розшукуваний чоловік, використовуючи підроблені документи на ім’я іншої особи, перебуває на території України та оселився неподалік Києва в орендованому будинку.

6 вересня 2021 року за місцями ймовірного перебування іноземця на підставі ухвал суду проведено слідчі дії, у ході яких встановлено місцезнаходження чоловіка та здійснено його затримання для вирішення питання щодо подальшої екстрадиції. Також виявлено та вилучено документи, що посвідчують особу, які містять ознаки підроблення.

Крім цього, у ході проведення обшуків виявлено нарколабораторію з вирощування нарковмісних рослин. Під час обшуків правоохоронці вилучили близько 300 кущів конопель, 39 пакетів висушених рослин, а також обладнання для їх вирощування.

Наразі встановлюються всі особи, причетні до виробництва наркотичних засобів, з метою притягнення їх до відповідальності.

Стосовно затриманого іноземця вирішується питання про тимчасовий арешт та початок процедури екстрадиції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Київської міської прокуратури