Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Правоохоронці затримали 10 учасників злочинної організації, які займалися виготовленням та збутом наркотиків майже у всіх регіонах України

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора припинено діяльність злочинної організації, яка займалась виробництвом, виготовленням, придбанням, зберіганням, перевезенням, пересиланням та збутом наркотичних засобів, психотропних речовин та їх аналогів, а також контрабандою особливо небезпечних психотропів (ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 305 ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 311 КК України).

За даними слідства, мешканці Київської області на початку 2023 року створили злочинну організацію, до якої залучили понад десятьох осіб з різних регіонів України – Києва, Запорізької, Харківської, Дніпропетровської та Одеської областей.

У спеціально пристосованих приміщеннях учасники угруповання організували виготовлення наркотичних засобів. Потужності нарколабораторії, облаштованої на території одного з дачних кооперативів Одеси, дозволяли їм виготовляти до 100 кг наркотиків щомісяця. В подальшому вони збували «товар» через мережу Інтернет з використанням чат-ботів, а також відправляли через поштового оператора.

Правоохоронці одночасно провели понад 40 обшуків у 15 регіонах країни, у тому числі у нарколабораторії. Вилучили понад 280 літрів прекурсорів, майже 17 кг заборонених речовин, технологічне обладнання нарколабораторії, банківські картки, чорнові записи, мобільні телефони та оргтехніку.

У порядку ст. 208 КПК України затримано 10 учасників злочинної організації, серед яких – лідери та наближені до них особи.

Наразі їм повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Національної поліції України за оперативного супроводу СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.