Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Правоохоронці затримали жінку, яка «зливала» ворогу дані про розміщення техніки та місця дислокації ЗСУ на Харківщині

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури жительці Харкова повідомлено про підозру у поширенні інформації про переміщення техніки та розміщення Збройних Сил України, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 КК України).

За даними слідства, жінка, будучи прихильницею «русского мира», упродовж жовтня-грудня 2023 року систематично передавала військовим держави-агресора дані щодо переміщення легкової та броньованої техніки Сил Оборони, пункти тимчасової дислокації українських військовослужбовців та місця ремонту техніки ЗСУ на Харківщині.

Вона стежила не лише за автомобільними, а й за залізничними шляхами. Отриману від коригувальниці розвідувальну інформацію, ворог використовував для планування та здійснення обстрілів.

Їй обрано запобіжний захід - тримання під вартою без права внесення застави. Також наразі вирішується питання повідомлення жінці про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану.

Досудове розслідування здійснюється слідчими УСБУ в Рівненській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.