Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
«Правоохоронцю» так званої «ЛНР» повідомлено про підозру

За процесуального керівництва прокурорів Старобільської окружної прокуратури Луганської області «правоохоронцю» так званої «ЛНР» заочно повідомлено про підозру за фактом участі у діяльності непередбаченого законом збройного формування (ч. 2 ст. 260 КК України).

За даними слідства, у жовтні 2014 року студент одного з навчальних закладів м. Старобільськ Луганської області покинув навчання та добровільно вступив на «службу» до лав «правоохоронного органу» незаконної самопроголошеної республіки. Він чергував на блок-посту на тимчасово непідконтрольній українській владі території Луганської області, здійснював контрольно-пропускний режим – перевіряв транспортні засоби та документи громадян.

Наразі вирішується питання щодо оголошення підозрюваного у розшук. 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Старобільського районного управління поліції Головного управління Нацполіції в Луганській області.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Луганської обласної прокуратури