Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Правосуддя, дружнє до дитини: На Черкащині за апеляційною скаргою прокуратури підлітку змінено покарання на громадські роботи

За апеляційною скаргою заступника керівника Черкаської обласної прокуратури суд апеляційної інстанції змінив вирок 17-річному студенту професійного ліцею.

Призначене хлопцю покарання за крадіжку оскаржувалося як занадто суворе.

Обласна прокуратура просила суд змінити вирок через невідповідність призначеного покарання тяжкості кримінального правопорушення та особі обвинуваченого.

Прокурор акцентував увагу, що під час ухвалення вироку не взято до уваги низку пом’якшуючих обставин: злочин вчинено неповнолітнім вперше, він щиро розкаявся, а також має позитивні характеристики.

Наразі підлітку призначено більш мʼяке покарання із застосуванням ч. 1 ст. 69 КК України замість 5 років позбавлення волі з іспитовим строком на 1 рік. Він засуджений до 100 годин громадських робіт.

За кожним фактом вчинення неповнолітніми кримінальних правопорушень ювенальні прокурори виокремлюють та аналізують їх причини і досконало вивчають всі обставини. Саме успішна реалізація Пілотного проєкту сприяє зайняттю правильної соціальної позиції неповнолітніх, які стали учасниками кримінального провадження, та забезпечує їхні найкращі інтереси.