Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Правосуддя, дружнє до дитини: За апеляцією прокуратури Кіровоградщини неповнолітнього засуджено до більш м’якого покарання

За апеляційною скаргою керівника Кіровоградської обласної прокуратури скасовано вирок суду, яким неповнолітнього засудили до 5 років позбавлення волі з 1-річним іспитовим строком.

За матеріалами кримінального провадження, одинадцятикласник вчинив крадіжку мобільного телефону й коштів на загальну суму майже 6 тис грн.

Керівник прокуратури оскаржив призначене хлопцю покарання як занадто суворе і вимагав скасувати вирок через невідповідність тяжкості злочину. Відтак наполягав ухвалити новий вирок та призначити покарання у вигляді 90 годин громадських робіт.

Прокурор звернув увагу на низку суттєвих пом’якшуючих обставин. Зокрема, кримінальне правопорушення вчинене неповнолітнім вперше, він щиро розкаявся, активно сприяв слідству та відшкодував заподіяну шкоду.

Ця справа є ще одним яскравим прикладом імплементації у практичну діяльність міжнародних стандартів правосуддя, дружнього до дитини, задля забезпечення найкращих інтересів дитини, яка стала учасником кримінального провадження.