Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Представлявся співробітником «ГИБДД российской полиции» та «зливав» ворогу дані про українських силовиків — повідомлено про підозру екполіціянту з Харківщини

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру колишньому інспектору сектору реагування патрульної поліції відділу поліцейської діяльності №1 Куп’янського РВП ГУНП в області за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, у травні 2022 року, будучи на той момент діючим працівником Нацполіції, підозрюваний здійснював чергування у незаконному правоохоронному органі. Також він проводив «профілактику» з місцевими – затримав чоловіка, побив його гумової палицею та утримував у камері близько 15 діб.

У липні представники рф призначили підозрюваного на посаду «и. о. инспектора дорожно–патрульной службы группы дорожно–патрульной службы отдела государственной инспекции безопасности дорожного движения». Перед місцевими він представлявся при цьому як співробітник «ГИБДД российской полиции».

Для «працевлаштування» він надав всі необхідні документи, серед яких пояснення, в якому зазначив перелік відомих йому осіб, які проходили службу у Збройних Силах України, та працівників Служби безпеки України.

Згодом чоловік був перепризначений на посаду «оперативного дежурного дежурной части Пункта полиции № 2 (дислокация пгт Шевченково)».

Також підозрюваний активно закликав своїх колег «виходити на роботу» та додав, що «Россия тут навсегда».

Наразі вирішується питання щодо оголошення підозрюваного у розшук.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого в м. Полтаві, оперативний супровід — співробітники ДБР, головного оперативно-розшукового відділу 4 прикордонного загону ДПС України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.