Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Продавав неіснуючу сільгосптехніку – викрито чоловіка, який ошукав громадян на 1 млн грн

За процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури міста Києва викрито та повідомлено про підозру львів’янину у шахрайському заволодінні грошовими коштами громадян під виглядом інтернет-продажів (ч. 3 ст. 190 КК України).

За даними слідства, підозрюваний через популярні інтернет-сайти розміщував оголошення про продаж різного виду сільгосптехніки та квадроциклів.

Щоб викликати у покупців довіру, чоловік представлявся військовослужбовцем або працівником Державної прикордонної служби. На підтвердження своїх слів він надсилав фото службового посвідчення та паспорту громадянина України, виданих на чуже ім’я.

Також він повідомляв, що за 5-10 тис грн зможе доставити замовлену техніку на будь-яку адресу, ілюструючи такі повідомлення фото з інтернету. Оплату за товар та доставку потерпілі повинні були здійснити тільки через термінал.

Отримавши від жителів столиці та інших регіонів України грошову передплату за товар та доставку, підозрюваний припиняв зв'язок із потерпілими, а отриманими грошима розпоряджався на власний розсуд.

Від його дій постраждало понад 30 громадян на суму близько 1 млн грн. Загалом встановлена його причетність до скоєння 47 злочинів на території м. Києва, Сумської, Миколаївської, Львівської, Житомирської, Хмельницької, Івано-Франківської, Дніпропетровської, Волинської, Вінницької, Тернопільської областей.

У ході проведення обшуку за місцем проживання вилучено грошові кошти у сумі близько 1 млн грн, банківські картки, мобільний телефон, сім-картки, ноутбук.

З метою відшкодування збитків потерпілим заблоковано кошти підозрюваного на рахунку одного з банків у сумі понад 500 тис грн.

Наразі до Дарницького районного суду м. Києва скеровано клопотання про обрання чоловіку запобіжного заходу.

Протиправні дії викрито прокурорами спільно зі слідчими Дарницького УП ГУНП у м. Києві за оперативного супроводу УКР ГУ Нацполіції у м. Києві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.