Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Представник Офісу Генпрокурора взяла участь у Конференції з проблематики виявлення торгівлі людьми в умовах гуманітарної кризи, пов’язаної з війною в Україні

У Відні відбулася Конференція з проблематики зміцнення реагування системи кримінального правосуддя та виявлення торгівлі людьми в умовах потоків біженців та переміщених осіб з України, у якій взяла участь начальник відділу Офісу Генерального прокурора Ірина Горбань.

Учасники обговорили подальшу співпрацю з метою запобігання та виявлення фактів торгівлі людьми, а також захисту українців, які через відсутність варіантів довгострокового розміщення, мовні бар’єри та обмежений доступ на ринок праці, можуть стати жертвами експлуатації.

Захід організував Офіс Спеціального представника та координатора ОБСЄ з питань боротьби з торгівлею людьми у партнерстві з Інтерполом. У ньому взяли участь представники Національної поліції України, правоохоронці більше 30 країн, що прийняли переміщених осіб з України.

В рамках поїздки представник Офісу Генпрокурора також взяла участь у засіданні Безпекового комітету Постійної ради ОБСЄ, присвяченому проблематиці протидії торгівлі людьми «Запобігання та протидія торгівлі людьми: вивчені уроки». Під час засідання комітету вона розповіла про встановлені факти торгівлі людьми в Україні, виклики, які долає правоохоронна система під час документування злочинів, результати розслідувань та притягнення винних до відповідальності.

Офіс Генерального прокурора дякує міжнародним партнерам та колегам з 32 країн за проведену роботу і захист переміщених осіб з України. Подальша співпраця та координація зусиль правоохоронців забезпечить захист кожного громадянина України незалежно від місця його перебування, а також настання відповідальності для злочинців, які скористались уразливим станом людей внаслідок вторгнення агресора.