Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Представники Офісу Генерального прокурора зустрілися з представниками громадянського суспільства Бразилії

Представники Офісу Генерального прокурора провели зустріч з бразильською делегацією, до якої увійшли представники міжнародної неурядової організації Human Rights Watch, Мережі політичних дій для сталого розвитку, Центру права та демократії, Бразильського центру міжнародних відносин та інші представники громадських, політичних релігійних та академічних спільнот цієї країни. 

Метою візиту бразильської делегації в Україну було сприяння більшому взаєморозумінню між двома країнами, побудова нових партнерських відносин у багатьох сферах, включаючи права людини та захист навколишнього природного середовища.

В ході зустрічі обговорили обставини та наслідки воєнних злочинів, вчинених рф в Україні. 

Окрема увага була приділена злочинам екоциду та шкоді, яку завдає російське вторгнення довкіллю. Прокурори розповіли про особливості документування і розслідування воєнних злочинів, а також про роботу, яка здійснюється для притягнення до відповідальності представників рф за їх вчинення. 

По завершенню зустрічі сторони висловили сподівання на подальшу комунікацію та співпрацю.

Нагадаємо, під час засідання Генасамблеї ООН Бразилія підтримала загальний осуд вторгнення рф до України та визнала, що це вторгнення є порушенням норм міжнародного права.

У зустрічі взяли участь в.о. начальника Департаменту міжнародно-правового співробітництва Ірина Діденко, заступник начальника Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Тарас Семків, радник Генерального прокурора Максим Попов та керівник Спеціалізованої екологічної прокуратури Борис Індиченко.