Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Представники Офісу Генпрокурора взяли участь у засіданні робочої групи в штаб-квартирі Європолу з питань проведення операції «Оскар»

На запрошення Європолу представники Департаменту міжнародно-правового співробітництва Офісу Генерального прокурора взяли участь у засіданні робочої групи з питань проведення операції «Оскар», що відбулося у штаб-квартирі Європолу (м. Гаага, Королівство Нідерланди).

Операція «Оскар» діє з 11 квітня 2022 року за ініціативи Європолу спільно з державами-членами Європейського Союзу, Євроюстом і Frontex. Її розпочато для підтримки фінансових розслідувань держав-членів ЄС щодо злочинних активів, що належать фізичним та юридичним особам, які знаходяться під санкціями у зв’язку з російським вторгненням в Україну. Операція також спрямована на підтримку кримінальних розслідувань державами-членами щодо обходу торгово-економічних санкцій Євросоюзу.

Учасники делегації Офісу Генпрокурора презентували міжнародним партнерам комплекс рішень, які прокуратура спільно з іншими державними органами використовує для виявлення та розшуку активів.

Вони навели приклади ефективної міжнародної співпраці та наголосили на необхідності удосконалення обміну інформацією з Європолом й іншими компетентними установами. 

Також повідомили міжнародній професійній спільноті про труднощі у діяльності правоохоронних органів щодо розшуку активів підсанкційних та повʼязаних з ними осіб на території країн-учасниць операції.

Учасники засідання обмінялися досвідом успішних кейсів у сфері виявлення та розшуку активів та домовились про шляхи подальшої взаємодії.