Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Представники Офісу Генпрокурору та Офісу прокурора МКС оглянули місця ракетно-бомбових ударів держави-агресора на Сумщині

Начальник Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Офісу Генерального прокурора Юрій Бєлоусов, провідний судовий юрист Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду пані Бренда Голліс та прокурори Офісу Генерального прокурора побували на Сумщині. 

Разом з керівником Сумської обласної прокуратури Олександром Панченком вони оглянули місця ракетно-бомбових ударів держави-агресора в містах Суми та Білопілля. 

Керівник Сумської обласної прокуратури поінформував представників ОГП та МКС, що останнім часом кількість воєнних злочинів країни агресора зростає, при цьому збільшується кількість жертв та постраждалих серед цивільного населення. 

Наразі відомо про загибель щонайменше 268 цивільних, серед них 13 дітей. Знищено та пошкоджено близько 7 тисяч цивільних об’єктів, серед яких: 5,5 тисяч житлових будинків та домогосподарств, 149 навчальних та виховних закладів, 29 медичних закладів, 7 культурних та 13 релігійних споруд, 440 об’єктів критичної інфраструктури.

З початку повномасштабної агресії росії проти України правоохоронними органами розпочато 2530 кримінальних проваджень за фактами вчинення воєнних злочинів на території Сумської області. 

За результатами їх розслідування повідомлено про підозру 21 особі, 9 обвинувальних актів направлено до суду щодо 19 осіб, 6 з яких стосовно 9 осіб судами розглянуто з постановленням обвинувальних вироків. На даний час 4 вироки стосовно 7 осіб набрали законної сили.