Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Представники пілотного проєкту «Прокурор громади» переймають досвід бельгійських колег

Українські прокурори, які залучені до реалізації пілотного проєкту «Прокурор громади», відвідали Королівство Бельгія. Навчальний візит організували для вивчення практики взаємодії прокуратури з органам місцевої влади, поліцією та громадянським суспільством задля системного підходу до питань безпеки в громадах і запобігання злочинності.

Він відбувся за підтримки партнерів з Консультативної місії Європейського союзу (КМЄС/EUAM).

Представники прокуратури зустрілися з Міністром юстиції Бельгії та федеральною прокуроркою. Також мали можливість вивчити досвід прокурорів і поліції різних рівнів та Міністерства внутрішніх справ.

«Прозора і ефективна співпраця між прокуратурою, органами правопорядку, громадянським суспільством і органами виконавчої влади та місцевого самоврядування на всіх рівнях – надважлива складова спільної безпеки, безпеки у великих містах і в найменших селах. Приклад Бельгії нам яскраво продемонстрував переваги застосування такого підходу в роботі прокуратури», – зазначив радник Генпрокурора Роман Шпирка.

Нагадаємо, реалізація пілотного проєкту взаємодії органів прокуратури з громадами «Прокурор громади» стартувала у чотирьох прокуратурах. Його мета – забезпечення належного рівня громадської безпеки, відпрацювання ефективніших моделей запобігання кримінальним правопорушенням, налагодження та підтримка постійного партнерства, а також збільшення рівня доступності до органів прокуратури.