Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн передала українським прокурорам та поліцейським нові автомобілі

У суботу, перебуваючи у Києві, Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн передала 50 нових автомобілів для потреб прокурорів та поліцейських у прифронтових регіонах.

Генеральний прокурор Андрій Костін назвав символічним візит пані Президентки в Україну саме в цей день - другу річницю повномасштабного вторгнення держави-агресора.

«Сьогодні, у другу річницю початку повномасштабного вторгнення росії, значення непохитної підтримки та відданості наших європейських друзів складно переоцінити. Щиро вдячний Президентці Єврокомісії Урсулі фон дер Ляєн за цей потужний жест солідарності з Україною», - сказав Генпрокурор.

«Передані автомобілі будуть дуже корисними в роботі українських поліцейських та прокурорів, які відважно збирають докази воєнних злочинів рф, часто ризикуючи власним життям та здоров'ям», - зазначив він.

Андрій Костін зазначив, що Україна високо цінує зусилля Єврокомісії, Представництва ЄС в Україні, GIZ та всіх партнерів, які допомогли у передачі цих авто. Він подякував за підтримку України в її боротьбі за свободу та справедливість.

Пані Президентка передала ключі Генеральному прокурору та Міністру внутрішніх справ. Разом вони оглянули позашляховики. 20 з них призначені для потреб прокурорів і вже найближчим часом поїдуть в регіони, які найбільше потерпають від обстрілів ворога.