Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Прицільно обстріляли з танка Тростянецьку лікарню – двом військовослужбовцям РФ повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури двом військовослужбовцям Російської Федерації заочно повідомлено про підозру за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, під час окупації російськими військовими м. Тростянець Сумської області 18 березня 2022 року вони з танка обстріляли міську лікарню. У ході слідства вдалося встановити весь екіпаж танка, з якого було здійснено прицільний постріл по медичному закладу.

Віддав наказ молодший сержант командир танка 1-го танкового взводу 5-ї танкової роти 2-го танкового батальйону 1-го гвардійського танкового полку «Чертківський» 2-ї гвардійської Таманської мотострілецької дивізії. Виконав злочинний наказ рядовий наводчик-оператор.

На даний час перевіряється причетність цього командира екіпажу танка та його підлеглих до обстрілів житлових будинків і об’єктів цивільної інфраструктури м. Тростянець, які не є військовими цілями та не використовувалися для військових потреб.

Досудове розслідування та оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснюються слідчими територіального управління ДБР, розташованого в місті Полтаві.