Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Придбав одяг для Сил тероборони зі збитками у понад 18,7 млн грн – повідомлено про підозру колишньому директору Департаменту Херсонської ОВА

За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону колишньому директору Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Херсонської обласної військової адміністрації повідомлено про підозру у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, у листопаді-грудні 2022 році підозрюваний уклав з ТОВ договір на придбання комплектів зимової форми одягу для підрозділів Сил територіальної оборони Збройних Сил України.

У подальшому він прийняв зимові шапки, куртки, штани та рукавички без сертифікатів якості. Вони не відповідали технічним вимогам, затвердженим Міністерством оборони України.

В результаті неналежного виконання колишнім директором своїх службових обов’язків державі завдано збитків на загальну суму понад 18,7 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Миколаєві, оперативний супровід – УСР в Херсонській області ДСР НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.