Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Примушують людей служити у так званій «Народній міліції ЛНР» – повідомлено про підозру двом псевдопосадовцям

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом громадянам України, які беруть участь у діяльності псевдореспубліки, підконтрольної РФ. Їм інкриміновано посягання на територіальну цілісність і недоторканість України, участь у не передбачених законом збройних формуваннях, порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 260, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, восени 2021 року підозрювані добровільно обійняли псевдопосади у так званій «ЛНР». Один став «начальником відділу військового комісаріату ЛНР по Артемівському та Кам’янобродському районах», другий – «начальником відділу військового комісаріату ЛНР по м. Алчевськ».

Псевдоначальники умисно діють всупереч Конституції України, розповсюджують та застосовують юридично нікчемні законодавчі та нормативно-правові акти. Також вони примушують осіб, які проживають на тимчасово окупованій території Луганської області, служити у так званій «Народній міліції ЛНР». Це є порушенням законів і звичаїв війни, що передбачені міжнародними договорами.

За скоєне їм загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 12 років.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.