Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Припинено діяльність нарколабораторії з щомісячним обігом 1,5 млн грн

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генпрокурора повідомлено про підозру семи учасникам злочинної організації.

Їм інкриміновано створення, керівництво злочинною організацією та участь у ній, незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин в особливо великих розмірах, а також організацію або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин (ч. 2 ст. 255, ч. 4 ст. 28 ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 317 КК України).

За даними слідства, організував злочинну діяльність мешканець Дніпропетровської області. Він залучив до неї ще шістьох осіб, у тому числі неповнолітнього. Кожен з них відповідав за свій напрямок – організацію, виготовлення психотропів, фасування та їх збут.

Психотропи виготовляли у нарколабораторії, яку облаштували в орендованому гаражі у промисловому районі міста. Її потужності дозоляли щомісяця виготовляти понад 6000 «доз» «Альфа-PVP».

Розповсюджували «товар» по всій Україні під вигаданими анкетними даними гуртовими партіями через поштові відправлення та вроздріб.

Підозрювані рекламували та продавали свою продукцію на одній із платформ в Інтернеті та Телеграм-каналах. За «товар» клієнти розраховувались криптовалютою та переказом на банківські картки.

Такий «бізнес» приносив понад 1,5 млн грн прибутку щомісяця.

Правоохоронцями проведено 11 одночасних санкціонованих обшуків на території м. Києва, Дніпропетровської та Одеської областей.

Всіх учасників злочинної організації затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Всім підозрюваним обрано запобіжні заходи, п’ятьом  з них – тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюється Головним слідчим управлінням Нацполіції України за оперативного супроводу Департаменту боротьби з наркозлочинністю та Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції Україні.