Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Припинено діяльність злочинної організації на Дніпропетровщині, яка налагодила наркобізнес зі щомісячним обігом 1,5 млн грн

За процесуального керівництва Правобережної окружної прокуратури повідомлено про підозру організатору і чотирьом учасникам злочинної організації у незаконному виготовленні, зберіганні, перевезенні та збуті психотропної речовини в особливо великих розмірах (ч.ч. 1, 2 ст. 255, ч.ч. 2,3 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 307 КК України).

За даними слідства, організував злочинне угруповання, яке займалося виготовленням і збутом психотропної речовини – метамфетаміну, мешканець м. Марганець. До «бізнесу» він залучив ще чотирьох знайомих, кожен з яких виконував свої функції за заздалегідь узгодженим планом. Виготовляли психотроп в орендованих приміщеннях, замовлення приймали через месенджери «Telegram», «Viber», «WhatsApp», а збували «з рук в руки» на території області. Оплата проводилась готівкою та на банківські картки, а отримані кошти розподілялися між усіма. Щомісячно обіг з реалізації складав близько 1,5 млн грн.

В ході санкціонованих обшуків за місцем мешкання підозрюваних та в автомобілях, які вони використовували для протиправної діяльності, вилучено психотропну речовину, комп’ютерну техніку, мобільні телефони і грошові кошти у сумі майже 700 000 грн.

Учасників групи затримано в порядку ст. 208 КПК України. Всім обрано запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУ НП в Дніпропетровській області, оперативний супровід – співробітниками УСР в Дніпропетровській області ДСР НП України та Дніпропетровського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.