Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Припинено діяльність злочинної організації, яка виготовляла та збувала наркотики і сильнодіючі лікарські засоби

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генпрокурора повідомлено про підозру п’яти учасникам злочинної організації.

Їм інкриміновано створення, керівництво злочинною організацією та участь у ній, незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин в особливо великих розмірах, а також отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів (ч. 2 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 307, ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 321 КК України).

За даними слідства, організувала злочинну діяльність мешканка Черкаської області. Вона залучила до неї ще чотирьох осіб. Кожен з них відповідав за свій напрямок – виготовлення, придбання, фасування та збут наркотичних засобів.

Розповсюджували «товар» на території міста Києва, здійснюючи «закладки» у публічно доступних місцях.

Підозрювані залучали потенційних покупців через мобільний месенджер. Оплата за придбання наркотичних засобів та сильнодіючих лікарських засобів надходила на банківські картки, відкриті на підставних осіб. Орієнтовно прибуток від такої діяльності міг становити близько мільйона гривень щомісяця.

Наразі двом підозрюваним вже обрано запобіжний захід - тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюється Головним слідчим управлінням Національної поліції України за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в м. Києві Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.