Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Припинено корупційну схему видачі водійських посвідчень у Херсонській та Миколаївській областях – учасникам групи повідомили про підозру

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури викрито на корупційній схемі начальника одного із загонів ГУ ДСНС в Херсонській області та чотирьох учасників групи, серед яких діючий та колишній правоохоронці, працівник автошколи, а також посадовець територіального сервісного центру. 

Їм повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, службовець ДСНС за попередньою змовою з іншими підозрюваними організував злочинну схему для одержання неправомірної вигоди від громадян. Оборудку налагодили за «сприяння» у безперешкодному та швидкому отриманні послуг, що надаються структурними підрозділами сервісних центрів МВС України у Херсонській та Миколаївській областях. За кожним учасником групи був закріплений окремий напрямок діяльності. 

Вартість «послуги» залежала від «складності» питання та в середньому становила 20 тис грн з людини, без урахування обов’язкових платежів. Такими пропозиціями злочинної групи серед інших користувались регіональні топчиновники, їхні близькі або знайомі. 

Переважно «допомагали» отримати громадянам посвідчення водія. Для цього користувалися зв'язками у ТСЦ, щоб ті успішно склали теоретичні і практичні іспити з подальшим оформленням та видачою документу. 

Під час проведення обшуків за місцями проживання та роботи фігурантів вилучено чорнові записи, бланки документів, печатки, штампи, гроші, мобільні телефони тощо.

Оперативним шляхом на одній із банківських карток організатора схеми встановлено понад 200 надходжень коштів на загальну суму понад 760 тис грн.

Наразі вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу.

Слідчі дії тривають, встановлюється повне коло причетних до схеми осіб.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ДБР у м. Мелітополі.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.