Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Присягнули на вірність росії – підозрюються двоє колишніх рятувальників з Маріуполя

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури двом громадянам заочно повідомлено про підозру в державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, навесні 2022 року заступник начальника навчального пункту та сапер відділення перевірки якості розмінування частини піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ ДСНС України в Донецькій області вирішили знехтувати клятвою та перейшли на бік окупантів.

Чоловіки обійняли посади «рятувальника-кінолога відділу піротехнічних і спеціальних кінологічних робіт» й «сапера відділення піротехнічних робіт» так званої аварійної частини спеціального призначення.

Один з них позував зі службовим собакою перед очільником «республіки» на святкуванні з нагоди «урочистого» відкриття «рятувального центру мнс росії». Підозрювані також брали участь в пошукових операціях на зруйнованих об’єктах та розборах знищених російськими військами будівель у м. Маріуполі. Тим самим вони допомагали армії рф приховувати воєнні злочини, вчинені державою-агресоркою проти мирного населення.

Наразі громадяни перебувають у розшуку. 

Досудове розслідування проводить ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.