Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Привласнення 4,5 млн грн кредиту ЄБРР на ремонті садочків і школи - на Дніпропетровщині підозрюються учасники організованої групи (ФОТО)

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури шістьом учасникам організованої групи повідомлено про підозру у привласненні бюджетних коштів та службовому підробленні (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, між комунальним підприємством Дніпровської міської ради та Європейським банком реконструкції та розвитку укладено кредитний договір щодо виділення коштів на реалізацію інвестиційної програми з підвищення енергоефективності у бюджетних установах та закладах міста Дніпра. За результатами міжнародного тендеру генеральним підрядником визначено азербайджанську компанію, яка діє на території України через зареєстроване відкрите акціонерне товариство.

Встановлено, що голова представництва цього акціонерного товариства, директор комунального підприємства, директор ТОВ, фізична особа-підприємець та ще двоє громадян, діючи у складі організованої групи, у період з серпня 2019 по лютий 2020 року заволоділи бюджетними коштами, виділеними на виконання ремонтних робіт у двох дитячих садочках та школі.

Підозрювані внесли завідомо неправдиві відомості до актів виконаних робіт щодо влаштування м’якої покрівлі на об’єктах із застосуванням утеплювального шару монолітного пінобетону, який не відповідає проектній документації, внаслідок чого зайво отримали кошти у сумі понад 4,5 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Оперативний супровід у кримінальному провадженні забезпечувало Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Національної поліції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.