Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Привласнення 5 млн грн на харчуванні дітей — у Харківській міській раді проведено обшуки (ФОТО)

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури розслідується кримінальне провадження за фактом привласнення бюджетних коштів шляхом зловживання службовим становищем (ч. 3 ст. 191 КК України).

За даними слідства, директор комунальної організації, яка спеціалізується на постачанні продуктів харчування в дошкільні навчальні заклади, створив схему, до якої залучив посадовців Харківської міської ради та приватних підприємств. Управління освіти адміністрацій районів міськради проводили аукціони щодо постачання продуктів харчування в дошкільні заклади. Директор комунальної організації сприяв тому, щоб переможцями аукціонів визначались саме необхідні підприємства, а в подальшому з ними укладались договори на поставку продуктів. Протягом 2018-2020 років у дошкільні заклади, розташовані в різних районах м. Харкова, постачались молоко, сир та масло за завищеними цінами.

Сума привласнених бюджетних коштів складає понад 5 млн грн.

Правоохоронцями проведено понад 30 обшуків у приміщеннях управлінь Харківської міської ради, комунальної організації та підприємств, а також за місцем мешкання фігурантів провадження. Вилучено бухгалтерські документи та інші докази.

Слідчі дії тривають. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру особам, причетним до вчинення кримінального правопорушення.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням Головного управління Нацполіції в Харківській області, оперативний супровід – Управлінням стратегічних розслідувань в Харківській області ДСР Націполіції України.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.