Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Привласнення і продаж нерухомості за підробленими документами – викрито дев’ять учасників злочинної організації у Дніпрі

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури керівнику та вісьмом учасникам злочинної організації повідомлено про підозру за фактами шахрайського заволодіння об'єктами нерухомості та підроблення документів (ст. 28, ч. 4 ст. 190, ч.ч. 1, 2 ст. 255, ст. 28, ч.ч. 3, 4 ст. 358 КК України).

За даними слідства, підозрювані з червня 2021 по серпень 2022 року реалізовували механізм заволодіння об’єктами нерухомості у м. Дніпрі. Вони оформлювали її на підставних або неіснуючих осіб за підробленими документами, які виготовлялися на орендованій квартирі. Після цього нерухомість виставляли на продаж. Грошові кошти, отримані від продажу майна, учасники групи привласнювали та розподіляли між собою. У такий спосіб вони заволоділи правом власності на три квартири померлих громадян та помешканням літньої жінки, за продаж яких отримали 3 млн грн.

У ході обшуків правоохоронці вилучили сім автомобілів, майже 3,2 млн грн, 22 мобільні телефони, 62 паспорти громадян України і для виїзду за кордон, комп’ютерну техніку.

Вісьмох учасників групи затримано у порядку ст. 208 КПК України, одного з учасників оголошено у розшук. Наразі всім затриманим обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Також до суду скеровано клопотання щодо накладання арешту на майно підозрюваних з метою забезпечення його конфіскації.

Слідство триває. Заходи з викриття здійснювалися прокуратурою спільно з УСР в Дніпропетровській області ДСР Нацполіції України та слідчими Головного Управління Нацполіції в Дніпропетровській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.