Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Привласнення понад 1,3 млн грн під час ремонту гірської дороги на Буковині – судитимуть підрядника та інженера технагляду

За процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно директора приватного товариства та інженера технагляду за фактом привласнення бюджетних коштів та службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 366, ч. 4 ст. 358 КК України).

За даними слідства, підрядник, зловживаючи службовим становищем, вніс до актів приймання виконаних будівельних робіт неправдиві відомості щодо їх обсягу та вартості, а інженер з технічного нагляду підписав та скріпив печаткою документи. Внаслідок цього їм безпідставно було виплачено понад 1,3 млн грн бюджетних коштів.

Аварійно-відновлювальні роботи дорожнього покриття здійснювалися в одному з гірських сіл колишнього Путильського району, де в червні 2020 року від проливних дощів розмило дорогу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювало Головне управління Нацполіції в Чернівецькій області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Чернівецькій області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами Чернівецької обласної прокуратури