Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Привласнення понад 2 млн грн бюджетних коштів на поставці прострочених протигазів – на Запоріжжі судитимуть директора комерційної структури

За процесуального керівництва Вознесенівської окружної прокуратури  м. Запоріжжя до суду скеровано обвинувальний акт стосовно директора приватного підприємства за фактом привласнення чужого майна та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 209 КК України).

Слідством встановлено, що у 2022 році керівник комерційної структури за договором постачання передав місцевому комунальному підприємству несправні протигази ГП-5. Під час поставки обвинувачений достовірно розумів, що строк експлуатаційного використання цих засобів індивідуального захисту вийшов, і вони втратили свої захисні властивості. За цих обставин він привласнив понад 2 млн грн бюджетних коштів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Відділу поліції № 2 Запорізького РУП Головного управління Нацполіції в Запорізькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.